Čo znamená "Made in Solingen"?

Vysoká kvalita nožov a ďalších výrobkov s ostrím zo Solingenu je známa nie len v celom Nemecku, ale aj medzinárodne. Základný kameň k rozkvetu výroby vynikajúcich čepelí položili obyvatelia Solingenu už v neskorom stredoveku. 

Solingen: Mesto čepelí

Solingen je nemecké mesto v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Leží pozdĺž rieky Wupper, východne od Düsseldorfu. Prvá zmienka pochádza z roku 965, mesto bolo založené v roku 1374. Nože zo Solingenu sa stali známymi v roku 1571, keď sa v historických záznamoch mesta po prvýkrát objavila zmienka o cechu.

V roku 1929 boli k Solingenu pripojené rovnako staré mestá Ohligs, Wald, Grafrath a Hohscheid. Mečiarske remeslo tu bolo zavedené už v stredoveku a Solingen má ako centrum výroby nožov medzinárodné renomé spoločne s francúzskym Thiers a anglickým Sheffieldom. Výroba stolných príborov je pre miestne hospodárstvo stále dôležitá. Medzi ďalšie výrobky patria stroje, diely pre motorové vozidlá, textil a potraviny.

Základný kameň pre Made in Solingen

Už v roku 1363 bola v dokumente zmienená prvá výroba čepelí. Početné vodné zdroje umožňovali prevádzku kovárni a hámrov pomocou vodných kôl- Prví výrobcovia čepelí naviac ťažili z blízkosti už vtedy známeho obchodného mesta Kolín nad Rýnom.

Od roku 1401 dosiahli výrobcovia rozhodujúci prielom. V tomto roku bolo kalníkom a brúsičom garantované privilégium založiť cech. V 16. storočí došlo k veľkému prílivu výrobcov nožov do mesta a vznikol predchodca značky Made in Solingen. Od tej doby sa na čepele vyrobené v Solingene razí latinská veta Me fecit Solingenčiže Solingen ma stvoril. Toto označenie bolo čochvíľa považované v celej strednej Európe za dôkaz vysokej kvality čepelí.

Ekonomika Solingenu samozrejme dodnes ťaží zo svojej výhodnej polohy voči rýnskym metropolám Kolínu nad Rýnom a Düsseldorfu. 

Zrod Made in Solingen

So začiatkom prvej svetovej vojny sa priemysel v Solingene prvýkrát zastavil kvôli nedostatku odbytových trhov. V povojnovom období však nástup mechanizácie zaistil opätovný vzostup produktivity. Novodobé Made in Solingen sa sformovalo v roku 1994 v podobe Solingenskej vyhlášky. Toto právne nariadenie chráni označenie pôvodu Solingen ako registrovanú ochrannú známku s mimoriadne vysokými štandardmi kvality. Solingen je dodnes známy ako centrum nemeckého priemyslu výroby nožov a prezýva sa „Mesto čepelí“.

Produkty Solingen vhodné k manikúre i pedikúre

Made in Solingen kombinuje tradičnú výrobu s najmodernejšou technológiou. K výrobe kozmetických nožníc na kožu a nechty, kliešťov na nechty, pinziet i pilníkov používa iba legovanú, kaliteľnú oceľ. 

Obľúbení výrobcovia Solingen

V našej ponuke nájdete tie najlepšie produkty od popredných výrobcov s certifikáciou Solingen.

Značka Becker Solingen

Značka Becker ponúka produkty na telo a manikúru, pedikúru, kozmetiku na holenie. Táto spoločnosť tiež rozšírila svoj sortiment o vybranú prírodnú luxusnú kozmetiku a kozmetické doplnky najmä z Anglicka a Talianska. 

Rada Erbe Solingen

Manikúrové sady Erbe Solingen obsahujú poniklované, pozlatené, chromované alebo korózií odolné originálne manikúrové, pedikúrové a kozmetické pomôcky.

Rada Yes Solingen

Táto rada firmy Becker ponúka originálne výrobky pre manikúru a pedikúru i kozmetiku. Yes Solingen predstavuje kvalitu Solingen v najlepšej cenovej relácií už niekoľko desaťročí. 

Značka Erlinda Solingen

Erlinda ponúka viac než 450 položiek, z ktorých si môžete vybrať. Podľa najnovších vyhodnotení spokojnosti zákazníkov je táto spoločnosť v súčasnej dobe zastúpená v 47 krajinách po celom svete. Značka ponúka sortiment určený nie len na manikúru a pedikúru, ale aj napríklad na starostlivosť o vaše mihalnice.  

Značka Credo Solingen

Spoločnosť Credo predstavuje inovatívne a vysoko kvalitné nástroje pre pedikúru a manikúru. Pedikúra a starostlivosť o ruky je pomerne nekomplikovaná. Všetky produkty Credo boli vyvinuté s ohľadom na najvyššie štandardy kvality a užívateľskej prívetivosti.

 

CREDO SOLINGEN Diabetické nožnice na nechty

Erbe Solingen Kliešte na nechty na nohách s dvojitou pružinou

Erbe Solingen Kliešte na nechty otočné o 360 °

Erbe Solingen zafírový pilník 15 cm

Erbe Solingen orezávač zrohovatenej kože

15035-1_credo-solingen-diabeticke-nuzky-na-nehty-8-cm-88437

5027-2_10200-erbe-solingen-kleste-na-nehty-na-nohou-91748

5057-3_10383-3-erbe-solingen-kleste-na-nehty-92670-otocne-o-360

4169-1_9747-erbe-solingen-safirovy-pilnik-91805-v-delce-15-cm

4502-7_erbe-solingen-serezavac-pat-inox