Nájdite správny tvar nechtov pre vaše ruky!

Tvar nechtov je vecou osobnej preferencie a do značnej miery určuje vzhľad našich rúk. Súčasťou dokonalej manikúry je okrem pravidelnej starostlivosti aj správny tvar nechtov, pretože nechty môžu naše ruky opticky predĺžiť či skrátiť. Správny tvar nechtov určuje či naše prsty budú vyzerať štíhlo a elegantne. Každému vyhovuje iný tvar nechtov. Aký je ten, ktorý vyhovuje vám?

 

Obľúbené tvary nechtov:

 

HRANATÝ

Tento tvar umožňuje jednoduché udržiavanie dĺžky a pritom vyzerá športovo elegantne. Vďaka širokému nechtovému lôžku je skvelý na zdobenie kamienkami alebo samolepkami na nechty. Hranatý tvar má rovné bočné hrany aj hornú hranu nechta. Pri tomto tvare je necht po celej dĺžke rovnako široký ako nechtové lôžko, jedine tak bude hrana nechta rovná.

 

tvar nehtů -hranaty-bt
tvar nehtů -OVAL-BT

OVÁL

Univerzálny tvar, ktorý je vhodný prakticky pre každého. Oválna zaoblená špička vyzerá jemne a žensky. Vhodný tvar pre každodenné aktivity aj slávnostný večer. Opticky zoštíhľuje a predlžuje. Oválne tvar má rovné bočné hrany a stred nechta je hore zaguľatený.

SQUOVAL
rovný so zaoblenými okrajmi

Ide o kombináciu dvoch tvarov, a to hranatého a oválneho. Je vhodný pre všetkých, ktorým sa páčia hranaté nechty, ale z praktických dôvodov nechcú ostré hrany. Tento tvar nechta by sa mal nosiť skôr krátky. Rovnako ako pri hranatom tvare sú bočné steny rovné po celej dĺžke, hrany sú zaoblené pilníkom tak, aby vznikol oválny tvar.

tvar nehtů-SQUOVAL-BT
tvar nehtů-MANDLOVY

MANDĽOVÝ

Tento tvar opticky predlžuje a ruky vyzerajú štíhlo. Nechty v tvare mandle a hore sa zužujú. Najprv označte miesto v strede nechta a začnite pilovať k tomuto bodu. Pilník veďte cez špičku nechta pod miernym tlakom. Potom špičku nechta mierne zaoblite, aby ste získali mandľový tvar.

ŠPICATÝ

Špicatý tvar sa zužuje hore do špičky. Vo svojej najdlhšej podobe patrí do kategórie extravagantného nechtového umenia. Tento tvar je vhodný pre sebavedomé ženy, ktoré majú nechty ako módny doplnok. Je ideálny pre krátke prsty a široké nechty. Pilujte necht k zužujúcemu sa bodu k stredu nechta.

tvar nehtů-spicaty-BT
tvar nehtů-BALETKA-BT

BALLERINA
baletka

Tento tvar je elegantný a výrazný. Ideálny pre milovníkov dlhých nechtov. Je špecifický, so zužujúcou sa špičkou s hranatým zarovnaním. Pri tomto tvare nechta  pilujte necht smerom k stredu nechta a potom zarovnajte špičku, takže stred nechta bude rovný.