10 krokov: Ako na domácu pedikúru s brúskou na päty a nechty

Domáca pedikúra je skvelý spôsob, ako si dopriať neustále krásne chodidlá s minimálnymi nákladmi. Naše prístroje na pedikúru, ako brúsky na päty, vám celý proces zjednodušia. So správnym vybavením a trochou cviku si môžete dopriať rovnako účinnú starostlivosť, na akú ste zvyknutí z kozmetického salóna.

Výhody domácej pedikúry 

Kvalitná starostlivosť o chodidlá je dôležitá nielen z estetického, ale najmä zo zdravotného hľadiska. Je iba potreba sa rozhodnúť či sa vydáte do nechtového štúdia na profesionálnu pedikúru, nakúpite potrebné vybavenie a pustíte sa do domácej pedikúry alebo domácu, a profesionálnu starostlivosť skombinujete. Prečo sa domáca pedikúra vyplatí?

  • Pohodlie a jednoduchosť: Nie je potreba sa nikam objednávať, dochádzať, čakať v nechtovom štúdiu ani prispôsobovať svoj rozvrh podľa plánovanej návštevy salóna. 

  • Minimálne náklady: Pravidelné návštevy nechtového štúdia sa prejavia na vašom rozpočte, zatiaľ čo investícia do kvalitných nástrojov na pedikúru je jednorazová.  

  • Hygiena: Ak používate nástroje na pedikúru iba vy a dobre sa o nich staráte, môžete si byť istí dodržaním hygieny.

Na druhú stranu aj návšteva profesionálneho salóna má svoje výhody. Môžete si užiť chvíľku pre seba a nič neriešiť, profesionáli si lepšie poradia s rôznymi problémami, ako zarastené nechty či kurie oká, a bez problémov zvládnu rôzne dekoratívne techniky.

ERLINDA SOLINGEN Profesionálne pedikérske kliešte

CREDO SOLINGEN SmartCutter Orezávač č. 1810

CREDO SOLINGEN Duosoft pilník na chodidlá

Erbe Solingen nerezový pedikérsky exkavátor 2822

Erbe Solingen pedikérsky kameň 2058

14777-1_12057-erlinda-solingen-profesionalni-pedikerske-kleste-35930

15155-1_credo-solingen-smartcutter-oranzovy-serezavac-kuze-na-patach-c--1810

15041-3_credo-solingen-duosoft-pilnik-na-chodidla-pop-art-c-3812-fialovy

4556-1_erbe-solingen-nerezovy-extraktor-oboustranny-2822

3914-2_9435-2-erbe-solingen-pedikurni-kamen-2058-modry

Čo je potrebné na domácu pedikúru?

Množstvo a druh nástrojov či prístrojov potrebných na pedikúru sa líši podľa spôsobu ošetrenia (rozdiel najmä medzi suchou a mokrou pedikúrou). Určite sa nezaobídete bez kvalitných klieštikov na nechty, pilníka, nástrojov na starostlivosť o nechtovú kožtičku a vhodnej kozmetiky. Prácu vám výrazne zjednodušia prístroje na pedikúru, ako sú brúsky na nechty a brúsky na päty.

Potrebné nástroje môžete zakúpiť zvlášť, ale v našej ponuke nájdete aj praktické sady na pedikúru v štýlovom puzdre

Suchá alebo mokrá pedikúra?

Pravdepodobne ste sa už stretli s pojmami suchá a mokrá pedikúra. Aký je medzi nimi rozdiel a aký spôsob je lepší na doma?

  • Mokrá pedikúra sa vykonáva až po zmäkčení pokožky v teplom kúpeli. Pri procese je možné odstrániť väčšiu vrstvu kože. Keďže sa používajú skalpely, žiletky a orezávače. Pri mokrej pedikúre existuje väčšie riziko zranenia a infekcie, nie je preto vhodná napríklad pre diabetikov.
  • Suchá, medicínska, zdravotná alebo tiež prístrojová pedikúra prebieha bez použitia vody, v prípade potreby je pre zmäkčenie možné použiť špeciálnu kozmetiku. Na odstránenie tvrdej kože sa používajú brúsky, s ktorými sa jednoducho naučíte pracovať aj doma.

     

mokrá pedikúra

 

10 krokov: Návod na domácu prístrojovú pedikúru

Rovnako ako si môžete zjednodušiť domácu manikúru pomocou brúsky na nechty, aj domáca pedikúra môže byť vďaka vhodným prístrojom jednoduchšia, rýchlejšia a účinnejšia. Naučte sa ako na prístrojovú pedikúru doma. 

1. Dezinfekcia chodidiel

V prvom rade odstráňte starý lak a vydezinfikujte chodidlá vhodným prípravkom. Tento krok nikdy nevynechávajte, keďže ide o dôležitú prevenciu infekcie a s ňou spojených problémov.

2. Epilácia chĺpkov

Na prstoch aj na na priehlavkoch často rastú výraznejšie chĺpky. Pedikúra je ideálna chvíľa k ich odstráneniu. Môžete použiť aj žiletku, ale depilácia pomocou vosku alebo pinzety má dlhodobejší účinok.

3. Skrátenie nechtov na nohách

Skráťte nechty na nohách na požadovanú dĺžku. Nechty by nemali svojou dĺžkou presahovať samotný prst, keďže potom vznikajú problémy pri nosení obuvi. Dávajte pozor aj na prílišné skrátenie, ktoré môže viesť k zarastaniu nechtov.

Pre skrátenie nechtov na nohách použite špeciálne klieštiky na nechty

4. Vytvarovanie nechtov na nohách

Pomocou vhodného pilníka na nechty dolaďte tvar nechtov. Nechty na nohách sa obvykle pilníkujú rovno, pre elimináciu rizika zarastajúcich nechtov. Keďže sú nechty na nohách tuhšie, ručné pilovanie môže byť náročné a zdĺhavé - našťastie existujú praktické brúsky na nechty. S ich pomocou požadovaný tvar získate raz dva.

Tip: Naučte sa tiež domácu manikúru s brúskou na nechty.

Flawless Finishing Touch Salon Nails domáca elektrická manikúra

JIMDOA Akumulátorová brúska na nechty JMD-109P

JIMDOA Brúska na nechty JMD-E217

lacná brúska na nechty flawless finishing touch

JIMDOA Akumulátorová brúska na nechty

JIMDOA Brúska na nechty

5. Ošetrenie nechtovej kožtičky

Rovnako ako pri nechtoch na rukách, aj pri pedikúre je potreba sa starať o nechtovú kožtičku. Pre jej zmäkčenie môžete použiť vhodnú kozmetiku, pomocou drievka alebo kovového nástroja na zatláčanie kožtičky ju odtlačiť smerom od nechta a nakoniec nadbytok odstrániť pomocou klieštikov či nožníc na nechtovú kožtičku alebo špeciálnym nástrojom na jej odstránenie.

6. Ošetrenie plôšky chodidiel

Plôšky nôh a kožu na prstoch na nohách zvládnete jednoducho ošetriť pomocou brúsky na nechty s vhodnou frézou. Pri zbrusovaní kože postupujte opatrne, proces by nikdy nemal byť bolestivý.

přístrojová pedikúra

7. Ošetrenie hrubej kože na pätách

Pre odstránenie tvrdej kože na pätách opäť poslúži buď brúska na nechty alebo špeciálna brúska na päty. Brúska alebo elektrický pilník na päty stvrdnutú kožu odstráni efektívne a pomáha predchádzať jej popraskaniu.

Hrubý valček alebo kotúč použite na obzvlášť problematickú oblasť tvrdých piat. Na jemnú exfoliáciu, prevenciu popraskania a rohovatenia postačí jemný nástavec, ktorý je na vyhladenie kože vhodné použiť aj po hrubom nástavci.

JIMDOA Elektrický akumulátorový pilník na nohy JMD-1010

JIMDOA Akumulátorová bruska paty JMD 1000

Flawless Finishing Touch PEDI Domáca elektrická pedikúra

15856-3_jimdoa-bruska-na-nehty-jmd-1010-220v-eu-plug-430rpm-cerna

16600_jimdoa-1000-professional-dobijeci-bruska-na-paty-ruzova-hlavni-obrazek

15662_13047-4-flawless-finishing-touch-pedi-domaci-elektricka-pedikura

8. Ošetrenie zarastajúcich nechtov a kurích ôk

K pedikúre patrí tiež riešenie nepríjemných problémov, ako sú zarastajúce nechty a kurie oká. Zarastajúce nechty môžete riešiť tamponádou, kurie oká potom opatrným vybrusovaním so špeciálnym nástavcom na brúsku na nechty. S rozsiahlými problémami ale najviac pomôže profesionálna pedikérka.

9. Lakovanie nechtov

Náročnú časť pedikúry už máte za sebou. Teraz je preto čas pridať farbu a pustiť sa do finálnej starostlivosti. Pred lakovaním celé chodidlá očistite, odmastite povrch nechtov a postupne naneste podkladový lak, jednu či viac vrstiev farebného laku a vrchný lak.

Tip: Namiesto klasického laku použite gél lak, ktorý po vytvrdnutí v UV lampe vydrží krásny aj niekoľko týždňov.

pedikúra doma jak na to

10. Finálna starostlivosť

Nakoniec použite vhodnú kozmetiku, ako sú oleje na nechtovú kožtičku a hydratačné krémy. Odporúčame vyskúšať krémové peny Allpresan, ktoré sa rýchlo vstrebávajú, účinne riešia rôzne problémy a vytvárajú ochrannú bariéru. Hydratačný krém alebo penu je pre udržiavanie výsledkov vhodné používať každý deň.

Tip: Aj pri suchej pedikúre si môžete dopriať peeling a upokojujúci kúpeľ chodidiel. Zaraďte ich na koniec pedikúry pred lakovaním nechtov.