Ako na dokonalú manikúru s elektrickou brúskou

Elektrické brúsky na nechty nie sú pre profesionálov žiadnou novinkou, ich benefity však oceníte aj doma. Naučte sa, ako na domácu manikúru s brúskou na nechty a doprajte si krásne upravené nechty s minimálnou námahou.

Ako na manikuru s elektrickou bruskou

Elektrický pilník alebo brúska na nechty 

Nebaví vás ručné pilovanie nechtov a než sa vôbec dostanete k lešteniu, prepadne vás taká únava, že už radšej nepokračujete? Verte nám, nie ste v tom sami. Našťastie však existujú elektrické pilníky, lepšie povedané elektrické brúsky na nechty.

Namiesto klasického pohybu tam a späť pilovanie zaistí rotujúci nástavec. Podľa typu, hrubosti a materiálu nástavca ho potom využijete nie len na skrátenie nechtov, ale aj napríklad na ich uhladenie alebo naopak zdrsnenie prírodného nechta pri modeláži, a k celkovej starostlivosti o ruky a chodidlá.

Rýchlosť rotácie sa dá individuálne regulovať. Jednoduchšie zariadenia pre domácu úpravu nechtov majú nižší výkon medzi 5 000 až 20 000 otáčkami, profesionálne brúsky dosahujú rýchlosť nad 30 000 otáčok za minútu.

Pre koho je brúska vhodná

Elektrická brúska na nechty je vhodná pre všetkých, ktorí chcú dosiahnuť krásne upravených nechtov bez nutnosti vyraziť do nechtového štúdia. Oceníte ju tiež ak máte umelé nechty. Ich skracovanie, ale tiež úprava nechtov pred modelážou alebo odstránenie starého gélu či akrylu sú bez brúsky veľmi náročné. 

S brúskou je potrebné sa naučiť správne pracovať a zvyknúť si na prácu s nástrojom. Nemusíte sa ale ničoho báť, ovládanie je intuitívne a aj napriek tomu, že sa pohyb môže zdať spočiatku rýchly, času na vytvarovanie nechta podľa svojich predstáv budete mať dostatok.

Upozorňujeme ale, že v prípade veľmi citlivých alebo lámavých nechtov môže byť lepšie siahnuť po klasickom pilníku, prípadne si dávať pri práci s brúskou extra pozor. S kvalitnými nástrojmi pre starostlivosť o nechty bude ale aj ručné pilovanie hračka.

Na čo použiť brúsku na nechty

Brúsky a frézky na nechty zjednodušia manikúru a pedikúru, a to ako profesionálom, tak aj v domácom prostredí. Využijete ich na úpravu prírodných nechtov, ale aj pri modeláži gélových a akrylových nechtov, a starostlivosti o ruky i chodidlá. Podľa zvolenej frézky, jej tvaru, materiálu a hrubosti ju využijete na:

  • Pilovanie nechtov
  • Brúsenie a leštenie nechtov
  • Zarovnanie a tvarovanie nechtov
  • Odstraňovanie gélu či akrylu z nechtov
  • Odstraňovanie tvrdej kožtičky, mozoľov a kurích ôk

Flawless Finishing Touch Salon Nails domáca elektrická manikúra

JIMDOA Akumulátorová brúska na nechty JMD-109P

JIMDOA Brúska na nechty JMD-E217

lacná brúska na nechty flawless finishing touch

JIMDOA Akumulátorová brúska na nechty

JIMDOA Brúska na nechty

Výber brúsky na nechty

Chcete sa pustiť do domácej úpravy nechtov, ale neviete, akú brúsku si vybrať? Ponuka je dnes skutočne široká, rovnako ako cenové rozpätie. Brúsky na nechty kúpite za menej než 40€, ale tiež za tisícky. Podľa čoho sa orientovať? Pri výbere brúsky záleží na rozsahu funkcií, ktoré potrebujete, aj na tom, ako často ju budete používať. 

Brúsky na nechty do 1 500 Kč

Chcete si vyskúšať prácu s brúskou, ale nechcete do jej nákupu príliš investovať? Za kvalitnú brúsku na domácu manikúru nemusíte minúť oveľa viac, ako za jednu návštevu nechtového štúdia.

Skvelým variantom je napríklad bezdrôtová brúska na nechty Flawless Finishing Touch Salon Nails. Má krásny jednoduchý dizajn a už v základnom balení šesť rôznych nástavcov v praktickom puzdre. Okrem toho je možné pracovať v dvoch rýchlostiach v oboch smeroch a je vybavená LED svetlom.

Brúsky na nechty pre náročných

Už máte brúsku na nechty odskúšanú a radi by ste vyskúšali výkonnejší model? Či už chcete do brúsky investovať pre pohodlnejšiu prácu doma alebo zvažujete profesionálnu dráhu, ponuka strednej triedy brúsok je skutočne široká. Z našej ponuky odporúčame brúsky na nechty Promed a Jimdoa.

Brúsky na nechty PROMED patria k najlepším na trhu. Táto nemecká značka si v oblasti pomôcok na manikúru, pedikúru a celkovú starostlivosť o telo vybudovala silné meno, a to najmä vďaka kvalitnej a ponuke, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších zákazníkov.

Zvoliť môžete napríklad brúsku PROMED Sensitive. Jej výkon je až 12 000 otáčok za minútu, ovládanie má priamo na rukoväti a LED osvetlenie zjednoduší precíznu prácu. Balenie obsahuje aj praktickú taštičku a 42dielne príslušenstvo.

Brúsky na nechty Jimoda okamžite zaujmú svojím dizajnom. Ponúkajú vysokú kvalitu a skvelú využiteľnosť za priaznivú cenu, a pravidelne sa objavujú na európskych veľtrhoch. Za zmienku stojí akumulátorová brúska JMD-109, ktorú ponúkame v niekoľkých farebných prevedeniach. Ešte väčší komfort pri práci potom poskytne bezkefková brúska JMD-S108 s bezuhlíkovým motorom, ktorý zaisťuje nižšiu spotrebu a menej sa zahrieva. Vydrží tak aj väčšiu záťaž v profesionálnom salóne.

Profesionálne brúsky na nechty

Profesionálne brúsky na nechty majú obvykle vyššiu cenovku, ale tiež rozsiahle príslušenstvo, širokú škálu funkcií a hlavne vysoko kvalitné prevedenie. Môžete sa na ňu tak spoľahnúť v profesionálnom prevoze, kde bude vyťažená hodiny a hodiny každý deň.

Stávkou na istotu sú profesionálne brúsky značky PROMED. Jednou z možností je napríklad PROMED 1030 s výkonom 30 000 otáčok za minútu. Má ergonomickú rukoväť bez vibrácií, odolné prevedenie, jednoduché ovládanie a atraktívny dizajn.

Najnáročnejším zákazníkom potom môžeme odporučiť brúsku s odsávaním PROMED 4030 SX. Jemný prach je pri práci nasávaný u nechta a odfiltrovaný špeciálnymi mikrofiltrami. Okrem toho má brúska ultraľahké telo, rýchlosť až 30 000 otáčok za minútu s automatickou reguláciou, nízku hlučnosť a ďalšiu radu funkcií. 

JIMDOA Brúska na nechty JMD-E108

PROMED PediSenso Duo Brúska na manikúru/pedikúru pre diabetikov

JIMDOA Brúska na nechty JMD-218 

15919-7_jimdoa-bruska-na-nehty-jmd-e108-220v-eu-plug-36w-35000rpm-ruzova--1

15958-2_promed-osobni-bruska-133110-pedisenso-duo-baleni-modre-pouzdro

15880-27_jimdoa-bruska-na-nehty-jmd-218-220v-eu-plug-80w-35000rpm-modra-i

Ako na manikúru a pedikúru pomocou brúsky

Brúsky na nechty využijete ako na prírodné nechty, tak na úpravu gélových a akrylových nechtov. Stačí si len vybrať správny nástavec a kvalitnú výkonnú brúsku. 

1. Pilovanie nechta pomocou brúsky

Začnite dezinfekciou a potom skráťte a vytvarujte nechty pomocou brúsky. Najlepšie sa hodia brúsne kotúče a valčeky, dobre poslúži tiež kužeľ. Čím hrubší nástavec, tým rýchlejšie bude skracovanie nechta, ale práca bude menej precízna. Veľmi hrubé kotúče sa hodia skôr na skracovanie umelých nechtov.

Tip: Začnite nižšou rýchlosťou a používajte menší tlak, aby ste nad skracovaním udržali kontrolu. 

2. Zdrsnenie nechta

Ak plánujete modeláž gélových nechtov alebo aplikáciu gél laku, je potrebné povrch nechta jemne zdrsniť pre dokonalé priľnutie. Použite nástavec o hrubosti 180 a niekoľkými ťahmi cez necht opatrne prejdite. Dávajte si extra pozor, pri neopatrnosti môže dôjsť k poškodeniu nechtového lôžka.

profesionální bruska na nehty

3. Vyhladenie nechta 

V prípade, že neplánujete modeláž gélových či akrylových nechtov, povrch nechta pomocou jemnejšieho nástavca opatrne vyhlaďťte

4. Odstránenie nechtovej kožtičky 

Pomocou malého nástavca v tvare plamienka, kvapky alebo guličky nadvihnite nechtovú kožtičku. Pracujte opatrne, s nízkymi otáčkami. Potom vhodnými nožničkami alebo klieštikmi prebytočnú kožtičku odstráňte.

5. Odstránenie mozoľov

Zabudnite na zdĺhavé odstraňovanie mozoľov klasickou pemzou. So zafírovým kužeľom mozole jednoducho a rýchlo odstránite brúskou. Dávajte ale pozor, aby ste na miesta príliš netlačili a brúsili iba nutnú dobu.

6. Nechtová modeláž

Ak sa pustíte do nechtovej modeláže pomocou gélu alebo akrylu, teraz je tá správna chvíľa. Brúsku využijete na zbrúsenie prechodu medzi vlastným a umelým tipom, k jeho skráteniu a vytvarovaniu

7. Leštenie nechta

Pred finálnou úpravou nechta, nanesením gél laku či klasického laku a/alebo starostlivosti o nechty, vyleštite povrch pomocou špeciálneho nástavca. Vhodné je použiť silikónovú alebo plstenú frézku. Opäť ale dávajte pozor, aj hladký nástavec môže pri dlhom kontakte necht poškodiť. 

domácí manikůra

 

Dokonalo upravené nechty sú nie len dobrou vizitkou, ale aj skvelým spôsobom, ako si zdvihnúť sebavedomie. Profesionálna manikúra je stávkou na istotu, ale dlhodobo sa nejedná o najlacnejšiu možnosť. Vďaka kvalitným prístrojom na starostlivosť o nechty s trochou cviku všetko zvládnete doma. Brúsku môžete využiť aj na pedikúru, prípadne ju doplniť o brúsku na päty a ďalšie pomôcky.